Нітритна сіль (Пеклосіль)
Суміш застосовується для засолу м'ясних інгредієнтів, забезпечуючи їх безпеку,
роблячи апетитними і приємними на вигляд.
Рекомендується використання 1,6-2,3 кг на 100 кг продуктів з м’яса та жиру.
Ця кількость цілком достатня для того, щоб надати ковбасі та іншим м'ясним продуктам
рожевий або червонуватий колір.
Продукт не призначений до безпосереднього споживання в їжу.
Нітритну сіль у вигляді сухої речовини використовують під час виробництва:
- варених і фаршированих ковбас, сардельок, сосисок, а також м'ясних хлібів та інших продуктів;
- напівкопчених, фаршированих, варено-копчених ковбас, а також шинки та інших подібних продуктів;
- сирокопчених ковбас.
Основними перевагами такого продукту є:
-
Приємний і соковитий колір готової продукції.
-
Збільшення терміну зберігання м'ясних продуктів.
-
Уповільнення розмноження, а також повне припинення розвитку шкідливих бактерій.
-
Полегшене поводження з основною сировиною, а також процедура посолу.
Слід також зазначити, що такий продукт забезпечує санітарно-гігієнічну безпеку м'ясовмісних виробів і їх високі смакові якості.
Склад: сіль 98,4%, вміст нітриту натрію 0,4-0,5%.
Країна походження - Польша