моб.: +38 067 354 72 14
         +38 0352 29 66 92

Оболонки фіброузні MEATLONN

Фіброузні оболонки MEATLONN використовуються для виробництва варених, варено-копчених, напівкопчених, сирокопчених і сиров’ялених ковбас, а також вітчин в оболонці.

Оболонка MEATLONN в залежності від адгезійних  властивостей ділиться на три групи:
  • Тип V – Оболонка стандартного типу. Використовується для виробництва варених, варено-копчених та напівковчених ковбас. Добре знімається з поверхні готового продукту. Володіє хорошою еластичністю та термоусадкою.
  • Тип G – Оболонка з високими адгезійними властивостями. Запобігає утворенню жирових набряків за рахунок властивостей, міцності та стабільності калібру. Використовується при виробництві варено-копчених, сирокопчених і сиров’ялених ковбас.
  • Тип E – Оболонка з дуже низьким рівнем адгезії. Оболонку можна використовувати при виробництві вітчин та делікатесної групи.
Оболонки MEATLONN представлені в широкому діапазоні калібрів: від 38 до 120 у виді рулонів по 1000 та 500 метрів.

Оболонка складається з наступних кольорів:
  • прозорий (Clear)
  • білий (White)
  • копчення (Smoke)
  • червоний (Red)
  • цибуля (TLB)
  • чорний (Black)
  • махагон (Mahogony)
 
 
Рекомендації по використанню оболонки:
Фіброузні оболонки MEATLONN перед використанням потрібно замочувати у теплій воді протягом 30 хвилин при температурі 30-40 °С. Переконайтеся щоб оболонка повністю була занурена у воду. Оболонку необхідно використати протягом того ж для. Не замочену оболонку потрібно запакувати в герметичний пакет і зберігати протягом декількох днів. Край оболонки не повинен торкатися твердих шершавих поверхонь.
Наповнювати оболонку фаршем необхідно до рекомендаційного діаметру набивки, при якому оболонка найкращим способом покаже свої властивості.
 
 
 
Рекомендації по наповненню:
 Калібр номінальний Код Рекомендована набивка Ширина оболонки (мм)
38 3/5 40 59
43 4/5 43,5 63
45 1S 47,5 65
50 1L 53,5 76
55 1 1/2 56,5 77
60 2 1/4 66,5 92
65 2 1/2S 70,5 96
80 5 88 118
100 6S 103,5 140
120 8 123,5 168
 
Після наповнення батонів рекомендовано проводити осадку продукту протягом 2-24 годин при температурі 2-6°С.

Рекомендації по термообробці оболонки:
Термічну обробку ковбас у фіброзних оболонках «MEATLONN» проводять у всіх типах камер.
Режим термообробки кожен виробник вибирає індивідуально, так як вирішальну роль в цьому процесі відіграють можливості обладнання.
 
Зберігання:
Фіброузні оболонки упаковані в спеціально розроблену захисну упаковку різного розміру. Оболонку потрібно зберігати в прохолодному та сухому місці при температурі 10-20°С і вологості повітря 60-70%.
 
 
V type
G type
E type